Odgovorno igranje

 

Kao tvrtki koja nudi igre na sreću na automatima izuzetno nam je drago da naši gosti uživaju u provedenom slobodnom vremenu u našim automat klubovima.Međutim, ovakva vrsta zabave može se razviti iz rekreativne igre u nekontroliranu strast i ovisnost. Kod nekih ljudi koji sudjeluju u igrama na sreću, upravo zbog gore navedenog, može nastati problem čime mogu biti obuhvaćeni također i uža i šira obitelj.

Mnogi stručnjaci i znanstvenici zaključuju da nije problem u samom igranju već u prekomjernom ili kompulzivnom igranju, a svi se u konačnici slažu da je krajnji cilj prevencija takvog igranja.

Glavni motiv odgovornog igranja je postizanje zabave i rekreativno igranje. Odgovorno igranje također znači i jasno određivanje prihvatljivog gubitka, tj. iznosa koji je igrač spreman uložiti u automat klubu bez da taj iznos donosi određene štetne posljedice za igrača i njegovu užu i širu obitelj. Kod odgovornog igranja svaki dobitak se treba smatrati nagradom i isto tako treba biti svjestan da je vjerojatnost gubitka veća od vjerojatnosti dobitka. Igrači nikad ne bi smjeli posuđivati novac koji bi koristili za igranje igara na sreću. Isto tako samim ulaskom u automat klub trebali bi odrediti vrijeme koje će provesti igrajući i tako samokontrolom postići da budu odgovorni igrači. Ukoliko igranje postane nešto više od same zabave, takav oblik igre može dovesti do problema.

Kod društveno odgovornog priređivanja cilj je omogućiti igračima da donose informirane odluke o svom sudjelovanju u igri, a ako se pojave štetne posljedice igranja, igračima u takvim slučajevima olakšati pristup i kontakt s institucijama koje pružaju stručnu pomoć. Društveno odgovorno poslovanje u tvrtki Dvapp d.o.o. vidljivo je prvenstveno kroz odgovorno priređivanje igara.

Kao odgovorna tvrtka nudimo na raspolaganje korisnicima naših usluga informativne savjete i preventivne mjere. U našim automat klubovima igrači se susreću u svoje slobodno vrijeme sa uzbudljivom zabavom za koju je bitan i određeni stupanj zrelosti, te je igranje dozvoljeno samo punoljetnim osobama. Strogim kontrolama poštujemo zakonske odredbe o zaštiti mladeži.

U svim našim automat klubovima istaknute su preventivne mjere i savjeti u vezi odgovornog igranja gdje igrači mogu pronaći informacije o help besplatnim telefonskim linijama pomoću kojih se mogu informirati ili potražiti stručnu pomoć vezano za igranje igara na sreću.

Također poštujemo i štitimo privatnost naših igrača, a isto tako pružamo savjete o odgovornom igranju omogućavanjem da sami odrede osobne granice u igranju putem samo isključenja od igre.